Merkkipäivät ovat tärkeä osa perheiden juhlia. Etenkin täysiä kymmenyksiä juhlitaan usein varsin isosti. Lahjaksi halutaan antaa jotain erityistä. Yhä useammin tavanomaisen kukkakimpun ja suklaarasian sijaan annetaan lahjaksi jotain spesiaalimpaa. Yleensä 60-vuotta täyttävällä on jo kaikkea, mitä hän tuntee tarvitsevansa. Sen vuoksi erityinen 60v lahja isälle vaatii hieman enemmän ponnisteluja lahjan antajalta. Hyvä 60v lahja isälle on tarkkaan harkittu ja pitkän mietinnän tulos. Lahja voi liittyä isän harrastuksiin, työhön, mielenkiinnon kohteisiin tai unelmiin. Lahjan halutaan olevan yllätys alusta loppuun. Lahjan voi hankkia yksin tai yhdessä muun perheen kanssa, jolloin kustannuksia voi jakaa ja voi ehkä ostaa jotain kalliimpaa. Hyviä vinkkejä lahjaan saa kuuntelemalla tarkkaan isän jutustelua ja kyselemällä paljon esimerkiksi siitä, mistä isä nauttii nyt tai mitä hän on harrastanut nuorempana.

    Lahja kannattaa valita huolella

60v lahja isälle kannattaa valita huolella. Hyvä lahja ilahduttaa pidemmäksi aikaa. Hyvä lahja kertoo paljon myös siitä, miten hyvin lahjan antaja tuntee lahjan saajan. Sen vuoksi ei kannata valita helpointa lahjaa: pitkää kerrastoa tai viskipulloa. Toki viskipullo voi olla erinomainen 60v lahja isälle, joka harrastaa viskejä ja arvostaa esimerkiksi keräilyharvinaisuutta tai jotain uutuustuotetta. Jos isä on autourheilun ystävä, innostuu hän varmasti matkasta katsomaan rallia, tai jos suurempi budjetti on käytössä, F1-kisamatkasta. Jalkapalloa harrastavan isän voi viedä katsomaan jalkapallo-ottelua tai ostaa hänelle uudet jalkapallovarusteet. Musiikin ystävä nauttii varmasti konserttilipuista suosikkibändinsä keikalle. Myös matka on hyvä lahja. Jos esimerkiksi isän puheissa vilahtaa usein espanjalainen kulttuuri ja hän valitsee ravintolassa paellaa tai muita Espanjan herkkuja, voi matka Espanjaan olla isän salainen haave ja erinomainen lahjaidea!

60v lahja isälle ei aina tarkoita vuosien säästämistä ja isojen rahasummien tuhlaamista. Isät arvostavat myös itsetehtyjä lahjoja, joista näkyy se, miten tärkeä isä on lahjan antajalle. Yksi erinomainen lahja on useita kuvia sisältävä valokuvakehys isästä lapsuudesta aina tähän päivään. Ruokaa rakastavalle voi antaa lahjaksi itse tehdyn illallisen alku-, pää- ja jälkiruokineen. Sienestystä rakastavan isän kanssa voi lähteä päiväksi metsään, ja golfin pelaajan voi viedä golfradalle. Isän voi viedä myös kalaan ja kalasaaliista kokkailla maittavan aterian. Kädentaitoinen askartelee isälle itsetehdyn kortin, neuloo lapaset ja villasukat tai nikkaroi pihalle uuden penkin. Myös yhteinen aika isän kanssa on hyvä lahja, jota hän varmasti arvostaa enemmän, kuin mitään konkreettista pakettia. Isälle voi antaa vaikkapa yhden päivän joka kuukausi, jolloin tehdään isän suosikkijuttuja, jutellaan ja vietetään aikaa yhdessä.

    Mitä lahjan hankinnassa kannattaa huomioida?

Mitä 60-vuotis lahjan hankinnassa kannattaa huomioida? Ensinnäkin, tärkeää on aikataulu. 60v lahja isälle kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia hyvissä ajoin, jotta mahdollisilta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Joskus tilattu tuote ei vastaa kuvausta. Lahjapaita voikin olla pienempi, kuin oli tarkoitus, tilattu tuote tulee myöhässä vasta juhlien jälkeen tai tilauksessa on tapahtunut jokin virhe, minkä vuoksi tuote joudutaan palauttamaan. Hankkimalla lahjan hyvissä ajoin voi varmistaa sen, että mahdollisessa palautustilanteessa ehtii vielä hankkia uuden lahjan. Varalahja kannattaakin olla tämän vuoksi jo mietittynä, jotta turhaa aikaa ei mene uuden lahjan pohtimiseen. Toisekseen, budjetti olisi hyvä olla selvillä. Kolmanneksi, kannattaa selvittää, mitä muut aikovat antaa, jotta isä ei saa useaa samanlaista lahjaa.

Jos tuntuu sille, että 60v lahja isälle ei päivien tai viikkojen mietinnän jälkeen selkiydy, kannattaa kääntyä muiden läheisten puoleen. Lahjan hankkiminen yhdessä voi olla hauskaa. Lisäksi yhdessä ideoidessa ajatus alkaa paremmin virrata ja lopullinen lahja saattaa yllättää paitsi lahjan saajan myös sen antajat. Isän työkaveri voi tietää isästä jotain uutta, ja isän sisarelta saattaa saada erinomaisia vinkkejä isän lapsuudesta. Joka tapauksessa lahjan tulisi olla isälle mieluinen ja saada isä kokemaan olevansa tärkeä. Tarkoin harkittu lahja on yleensä juuri tällainen. Lahjaan voi laittaa paljonkin rahaa, jolloin mukaan saa hieman luksusta. Yhtä hyvin lahja voi olla itse tehty ja kertoa siitä, kuinka tärkeä isä on. Omalle isälle sopivimman lahjan löytäminen voi olla hankalaa, mutta kun sen keksii tulee juhlapäivästä aivan yhtä erityinen niin isälle kuin lahjan antajallekin!