Kun isänpäivä lähestyy, moni tuskailee lahjaideoiden kanssa. Yksi jos toinenkin miettii päänsä puhki, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea. Jostakin syystä lahjan ostamista miehelle pidetään vaikeampana kuin lahjan ostamista naiselle. Kun äidille voi ostaa esimerkiksi koruja, kukkia, kosmetiikkaa tai vaatteita, ei miehille löydy yhtä helposti näin itsestään selviä lahjavaihtoehtoja. Todellisuudessa lahjan ostaminen miehelle ei kuitenkaan ole sen vaikeampaa kuin naisellekaan. On olemassa paljon sellaisia lahjoja, jotka sopivat lahjaksi isälle. Älä siis enää tuskaile ja mieti, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea. Tämän artikkelin jälkeen pääsi pursuaa uusia ideoita, joita haluat ehdottomasti päästä toteuttamaan seuraavan kerran, kun ostat isällesi lahjaa. Muista, että hyvän lahjan ei aina tarvitse olla kallis. Jos isälläsi on jo kaikkea, hän tuskin haluaa sinun käyttävän viimeisiä rahojasi tai muitakaan suuria summia omaan lahjaansa.

    Tee isän omasta päivästä ikimuistoinen

Kun mietit, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea, kannattaa muistaa, ettei lahjan aina tarvitse olla materiaa. Tavaroiden sijaan voit antaa lahjaksi elämyksiä ja kokemuksia. Yksi tapa tarjota isälle elämyksiä on tehdä hänen päivästään ikimuistoinen. Voisit viedä isän ravintolaan illalliselle ja tarjota koko lystin. Tai vaihtoehtoisesti voit kokata hänelle myös itse, jos et ole aivan tumpelo keittiössä. Illallisen sijaan voit myös tarjota isällesi unohtumattoman herkkuaamiaisen tai viedä hänet lasilliselle johonkin astetta hienompaan juottolaan. Jos isäsi ei ole varsinainen kulinaristi, eikä ryyppy esimerkiksi viskiä tai konjakkia baarissa oikein maistu, voit viedä hänet esimerkiksi kokeilemaan jotakin uutta urheilulajia. Lähtekää yhdessä kokeilemaan vaikka maastopyöräilyä tai vaikka frisbeegolfia. Jos rahaa riittää, voit myös järjestää isällesi esimerkiksi benji- tai laskuvarjohypyn. Ennen lahjan ostamista varmista kuitenkin, että isäsi todella nauttii extreme-kokemuksista. Kuten huomaat, ei ole lainkaan vaikeaa keksiä, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea.

Isätkin nauttivat hemmottelusta. Siksi esimerkiksi kylpylälahjakortti ei ole lainkaan huono vaihtoehto myöskään miehelle. Jos sinulla on suuri suku, voitte organisoida myös rahankeräyksen ja viedä isäsi esimerkiksi viikonloppureissulle Tukholmaan tai Riikaan. Myös pidemmät matkat ovat toki mahdollisia, jos vain rahaa ja aikaa riittää. Kun mietit, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea, älä unohda kulttuuria. Jos isäsi nauttii elokuvissa käymisestä, vie hänet leffaan tai osta hänelle esimerkiksi viiden lipun lahjakortti. Tai jos korkeakulttuuri on enemmän isäsi makuun, vie hänet teatteriin. Urheilumiehelle hyvä lahja on esimerkiksi lippupaketti hänen suosikkijääkiekkojoukkueensa peleihin. Jos liput tuntuvat turhan kalliilta, osta hänelle kanavapaketti, jonka kautta hän voi katsoa jääkiekkoa televisiosta.

    Perinteiset klassikot kunniaan

Elämykset ja palvelut eivät tunnu sopivilta, kun mietit, mitä lahjaksi isälle, jolla on jo kaikkea, voit toki turvautua myös materiaan. Tavarat eivät suinkaan ole yhtään huonompi lahja, mutta on tärkeä miettiä, mistä isäsi todella nauttii. Kukaan ei halua lisää turhaa tavaraa lojumaan nurkkiinsa. Hyviä lahjavaihtoehtoja ovat esimerkiksi kirjat tai arvokkaat alkoholijuomat. Pullo viskiä, konjakkia tai rehellistä samppanjaa ovat aina hyviä vaihtoehtoja. Myös isäsi suosikkikirjailijan uutuuskirja saa varmasti lämpimän vastaanoton. Kun mietit tavaralahjaa, kannattaa katse kääntää myös isäsi harrastuksiin. Kalamiehelle perho tai uusi virveli ovat aina tervetulleita. Myös esimerkiksi erilaiset työkalut, kuten puukot, vasarat ja porakoneet ovat hyviä lahjaideoita, jos isäsi nauttii nikkaroimisesta tai rakentamisesta. Mitä sitten ikinä päätätkään isällesi lahjaksi antaa, muista, ettei lahjan rahallinen arvo ole kaikki kaikessa. Kun mietit lahjan, jolla on oikeasti merkitystä, ei sen hinnalla ole väliä.