Isät odottavat ja toivottavasti myös saavat lahjoja joulun ja syntymäpäiviensä lisäksi myös isänpäivänä. Lahjojen keksiminen voi olla todella työlästä, eikä sopivia ideoita tunnu millään tulevan mieleen. Miten keksiä parhaat lahjat isälle? Lahjaideoiden etsiminen voi olla hyvä aloittaa miettimällä isän persoonallisuutta ja harrastuksia. Vaikkapa mitä useammissa harrastuksissa isä on mukana, sitä helpompaa on ideoita harrastukseen liittyviä lahjaideoita. Monet isät voivat tavarapaljouden sijaan arvostaa hyvinkin pienimuotoista ja persoonallista muistamista. Jos isän toiveissa on lahjaton joulu, hän voi todella tarkoittaa sitä. Monelle isälle juhlapäivänä perheen pariin rauhoittuminen ja hiljentyminen on parasta ja kaikista antoisinta ajanvietettä. Toki mukava lahjakin ilahduttaa sekä antajaansa että saajaansa!

    Muutamia lahjaideoita eri kategorioista

Parhaat lahjat isälle liittyvät monesti isän harrastuksiin. Harrastaako isäsi esimerkiksi puutöiden tekoa ja muuta nikkarointia tai auton remontointia? Tällaiselle isälle yksi ilahduttava vaihtoehto voisi olla jonkin tietyn alan lehden tilaaminen. Esimerkkeinä vaikkapa Tee-Se-Itse, Tuulilasi ja Tekniikan Maailma. Vannoutuneelle penkkiurheilijalle toimii ilman muuta katselukortti maksulliseen tv-kanavaan, jonka pääpaino on urheilun näyttämisessä. Samaan kastiin sopii myös tunnukset johonkin lukuisista internetin urheilukanavien suoratoistopalveluun. Kalastajat ja luonnossa liikkujat taas pitävät varmasti eräoppaista ja todella näyttävistä kuvakirjoista, joiden pariin on mukava syventyä talvi-iltoina varsinaisen harrastuksen sesonkikauden ulkopuolella. Nämä esitellyt lahjaideat ovat ajattomia ja antavat sillä tavoin varmasti iloa pitkäksi ajaksi vuoden ajasta riippumatta.

Mutta entäpä jos haluaa kuitenkin antaa lahjan, joka on heti käsin kosketeltavissa ja jota pääsee välittömästi kokeilemaan ja ihailemaan? Hieman tylsähköjä mutta klassisuudessaan aina toimivia lahjoja ovat lempikirjailijan uusi kirja. Tähän voi vielä lisätä pullon hyvää punaviiniä ja herkullista erikoissuklaata, niin rentouttava ilta on taattu! Jos isän harrastukset ovat kovinkin asiantuntemusta vaativia ja harrastusvälineiden ostaminen ilman isän neuvoja tuntee liian vaikealta, hyvä vaihtoehto on ostaa isälle lahjakortti harrastusvälineitä myyvään kauppaan. Monilla liikkeillä on myös laajat verkkokaupat, joissa lahjakortteja voi myös käyttää vaikka heti juhlapäivän iltana. Mikä olisi sen mukavampaa, kuin valita isälle uutta perhovapaa verkkokaupasta ja siemailla isän suosikkiviskiä vieraiden lähdettyä koteihinsa? Tätä kaikkea voivat olla parhaat lahjat isälle.

    Anna lahjaksi kokemuksia

Mikäpä antaisikaan enemmän mukavaa odotuksen tunnetta vatsan pohjaan kuin saada lahjaksi pääsylippu oman suosikkijoukkueen peliin tai lempibändin hartaasti odotetulle keikalle? Tässäkin kategoriassa vaihtoehdot ovat lähes rajattomat, ja parhaat lahjat isälle ovat hyvinkin riippuvaisia isän mielenkiinnonkohteista ja muista mieltymyksistä. Toiselle toimii parhaiten oman kaupungin jääkiekkojoukkueen katsomossa istuminen, toiselle elegantti ilta oopperan parissa vaimon kanssa aikaa viettäen. Tässäkään ei juuri ole muuta rajaa kuin oma mielikuvitus ja käytettävissä oleva rahallinen panostus lahjaan. Kovimmalle hurjapäälle ja adrenaliinista energiaa saavalla isälle takuuvarma lahja on lahjakortti benji- tai laskuvarjohyppyyn. Hieman pienemmällä budjetilla vauhdin hurmasta pääsee nauttimaan esimerkiksi koskenlaskun ja kartingin merkeissä. Kaiken kaikkiaan lahjan antajan tulee tuntea isänsä hyvin, jolloin löytyy kaikkein miellyttävin yllätys juhlapäivälle!